söndag 20 september 2015

Lchf bröd med solros,zucchini och stadsodlad kummin

Ibland vill man av olika anledningar undvika kolhydrater men ändå njuta av en smörgås. Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Kumminen ger en härlig smak av rustikt bröd och blommar verkligen ut i sin smak tillsammans med ett salt smör och en fet ost.

Ingredienser
4 ägg
2-3 dl zucchini rivet på det finaste på rivjärnet.
2 dl mandelmjöl
0,5 dl sesamfrön
2 msk solrosfrön
1 msk helt linfrö
2-3 msk psylliumhusk
2 tsk hel kummin
0,5-1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Gör så här: Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Knäck alla ägg och lägg dem i en egen skål , vispa dem hårt så att det blir skummigt. Riv zucchinin och blanda därefter alla ingredienser och låt stå i ca 10-15 min så att smeten sväller. Smörj en ugnsform med smör, häll i smeten och grädda brödet i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

4 kommentarer :

  1. Verkar väldigt gott!
    Undrar bara hur stor brödformen ska vara?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fel av oss, det ska ju stå ugnsform. Vi använde en brödform från ikea.

      Radera
  2. Ja, jag skulle också vilja veta det :) Det står ugnsplåt, men på bilden ser det mer ut som ett "formbröd"...
    Tack på förhand!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fel av oss, det ska ju stå ugnsform. Ändrar och önskar er lycka till.

      Radera