Ingredienser
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
25 g smör
0,75 dl mjölk
1,25 dl socker
1,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
En nypa salt
0,5 dl vallmofrö
2 msk chiafrön
Skalet av en citron samt 2-3 msk citronsaft.
Gör så här: Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Vispa ägg vaniljsocker och socker fluffigt. Riv skalet av en citron och pressa ut 2-3msk citronsaft. Tillsätt bakpulvret i mjölet så att det blandar sig. Blanda sedan i mjöl, citronskal, citronsaft, chiafrön, vallmofrön, smöret och mjölken i äggblandningen och blanda runt . Smörj en ugnsform med smör och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 min. Gör tändsticksprovet efter 25 minuter. Fastnar det ingen smet på tändstickan så är den klar att ta ut. Låt kakan svalna 10-20 minuter innan du tar ut den från formen och ytterligare någon timme innan du brer på frostingen.
Limefrosting
1,5 dl florsocker
Limesaft
Gör så här: Blanda limesaft med florsockret tills du får en lagom tjocklek. Bre på och låt kakan stå svalt ett tag.
Mums säger jag! Varför har ingen här gjort en sådan till mig?
SvaraRaderaAllt gott
Annika