Då var det dags för året första potatissallad med färskpotatis. I våra land har vi inte riktigt ännu börjat skörda vår potatis, men snart kan våra sommarpotatissallader enbart innehålla vår egen potatis. Det längtar vi efter.
I denna sallad har vi blandat ingredienser man mest förknippar med Italien, tex olivolja, parmesan och basilika. På bilden kan man se rostade pinjenötter, men man kan lika gärna rosta solroskärnor eller pumpakärnor.
Potatissalladen passar utmärkt till grillbuffen eller till picknicken - lika god nygjord som kylskåpskall! Idag kommer vi att njuta salladen med en bit varmrökt lax, rapsoljefräst sparris och en klick turkisk yoghurt.
Recept
1 kg små färskpotatisar
0.5 dl pinjenötter och/eller solroskärnor
0.5-1 dl riven parmesanost
Basilikablad
Vinägrett:
1 dl hackad färsk basilika
1 dl olivolja
0.5 dl ljus balsamvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
0.5 tsk salt, 2 krm pepparGör så här: Borsta potatisen väl och koka med skalen på. Blanda ingredienserna till vinägretten. Häll den över den varma väl avrunna potatisen och låt kallna. Rosta pinjenötterna/solroskänorna i het torr panna och blanda försiktigt i dem, osten och grovt strimlade basilikablad i salladen. Rör om med en slickepott för att inte ha sönder potatisen. Njut!
Det där tyckte jag verkade gott och ganska enkelt. Ibland blir man trött på samma gamla grilltillbehör, och behöver lite ny inspiration som inte är för krångligt. Jag ska pröva ditt recept.
SvaraRaderaHar du provat att steka salviablad i olivolja med flingsalt på? Kanongott kan jag lova. Fick tipset i allt om trädgård.
Det blir frasigt och gott, lite som snacks.
Hoppas det smakade. Låter som ett härligt snacks, måste pröva!b :) Tack för tips.
RaderaDen potatissalladen låter mycket god, måste helt klart testa att göra det. =)
SvaraRaderaHör gärna av dig, när du provat, så får vi höra ditt betyg :-)
Radera