onsdag 29 april 2015

Halshugg dina tomatplantor!

Ibland händer det att tomatplantorna ränner iväg och blir enormt gängliga. Här kommer ett tips på hur du kan rädda dessa plantor.
5 kommentarer :

 1. Jag klippte av tomatplantor i höstas som jag satt i krukor.Dessa övervintrade jag och tidigt i våras klippte jag ner dom rejält. Nu är dom stora och kraftiga och jag har fått årets första mogna tomat i växthuset.

  SvaraRadera
 2. Javisst är det ett bra sätt att både fixa till gängliga plantor och föröka plantor. Kul att höra att du redan har fina kraftiga plantor som börjar ge skörd.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Om en gren blir bockad, kan man rädda den då? Upptäckte det en morgon för några dagar sedan och jag har säkrat upp grenen (med blommor o en tomat på) med blomsterpinne och buntband. Bladen ser väldigt vissna ut, tror du den kan ta sig?

  Tack på förhand, Jessica.

  SvaraRadera
 4. Den planta som blir "halshuggen", visst fortsätter jag bara att låta den växa vidare också? Dum fråga kanske, men det framgick inte om det bara är toppen som man tar vara på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej det stämmer. Det här är ett äldre inlägg och vi har flyttat bloggen. Här kommer årets mer grundliga inlägg om hur det går till. Lycka till. http://farbrorgron.se/halshugg-dina-tomater-som-farbror-gron/

   Radera