lördag 20 juli 2013

Kimchi



Ett supergott Koreanskt tillbehör som passar till det mesta. Kålen får en frisk och fräsch smak med lite sting.


Ingredienser
1 kg salladskål
1 dl havsalt till 1 liter vatten
150 g riven rättika
2 msk riven ingefära
2 salladslökar tunt skurna
1 par msk japansk soja (helst en utan konserveringsmedel)
4-5 medelstora pressade vitlöksklyftor
0,5 msk strösocker
2-6 msk chilipulver, vi använde pulver från egenodlade chilis som vi torkade själv.


Gör så här: Dela salladskålen på längden. Lös upp saltet i vattnet och slå över saltlagen över kålen i en burk. Placera en tyngd på kålen och låt burken med kålen stå i rumstemperatur i ett dygn. Blanda alla de andra ingredienserna till en pastakryddblandning och ta därefter upp kålen och låt den rinna av. Gnid därefter in kålen med kryddblandningen mellan varje blad så att den kommer åt överallt. Tryck därefter ner den ingnidna kålen i en burk med tätslutande lock och låt den stå i rumstemperatur i ett dygn. Ställ sedan in den i kylen och låt den stå i 9 dagar. Klar!

1 kommentar :