söndag 7 april 2013

Gryta med quorn och mexikanska smaker


En enkel rätt med mustig smak. Bra att ta till när man inte har tid för något lägre kok.


Ingredienser 3-4 port
Ris enligt förpackningen
2/3 påse med quornbitar
1 gul lök
1 burk korssade tomater
½ påse tacokrydda
salt

Gör så här: Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Bryn quornbitarna i smör och rikligt med tacokrydda. Lägg quornbitarna åt sidan. Fräs finhackad lök någon minut, tillsätt krossade tomater och resten av tacokryddan. Låt puttar i minst 10 minuter. Lägg mot slutet i quornbitarna i tomatsåsen och låt dem bli heta. Servera grutan med ris och en sallad.

Tips!
Låt inte quorn koka med i grytor och tomatsåser en längre stund. Dels blir quornen lite lös i sin konsistens och dels förlorar den lite av sin smak.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar