Att panera vegopuckarna med sesamfrön ger dem en nötig smak. Här serverade med tabuleh och en vitlöksyoghurt. Vi räknar 6 vegopuckar till en normal vuxen. Vegopuckarna är veganska och byter du ut yoghurten mot en sojayoghurt så har du en vegansk måltid.
Ingredienser panerade Vegopuckar:
Tinade Vegopuckar
Potatismjöl
Vatten
Sesamfrön
Gör så här: Hetta upp en stekpanna med rapsolja och blanda 2 - 5 msk potatismjöl med 1/2 dl vatten i en djup tallrik eller skål och rör om. Doppa därefter varje vegopuck i potatismjölvätskan och vänd dem därefter i sesamfröna och stek dem direkt efter. Ett perfekt alternativ för dig som inte vill använda ägg.
Ingredienser Tabouleh:
3 dl bulgur som du kokar i 5 dl vatten
1 - 2 pressade citroner
2 - 3 dl fint hackad bladpersilja
4 tomater, fint hackade
1 lök, gärna röd
1 rejäl skvätt med olivolja
Salt och nymortlad svartpeppar efter smak
En näve granatäppelkärnor ger en fin fruktig smak till denna sallad
Gör så här: Koka upp vatten med salt och lägg i bulguren. Sjud under lock i 8 - 10 min och låt stå med locket på i 2-5 minuter och svälla. Låt bulguren svalna. Finhacka alla grönsaker, pressa över citronen och blanda väl. Smaka av med peppar och salt. Den här salladen blir godare efter ett dygn i kylen.
Ingredienser till vitlöksyoghurt :
1 - 2 burkar matlagningsyoghurt
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
Salt efter tycke och smak
Gör så här: Blanda alla ingredienser till Vitlöksyoghurten och låt stå kallt en stund innan servering.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar