söndag 24 mars 2013

Fönsterodlingen mars

 
 
 
Årets första "Tiny Tim" sticklingar börjar att växa till sig efter planteringen i stora krukor. De första blommorna har vi börjat att pollinera. Kika in här och här om du är intresserad av lite tips när det gäller att inomhusodla tomater.
 
 Några chiliplantor av sorten "Hot Lemon" och några aubergine av sorten "Farmmers long".

 
Grobarheten på de egna fröna från malarbarspenaten var snudd på 100% och dessa 16 plantor kommer att räcka både till oss och att ge bort.
 
 

Tomatillo i byttan längst till vänster av sorterna "purple" och  "Toma verde". Kanske den grönsak jag är mest nyfiken på att experimentera med i matlagningen i år.


 
En av 2 plantor av odödlighetsörten "Gymnostemma, pentaphyllum" Övervintrade från 2012. Den här växten gick i ide under vintern och jag trodde att den var död tills jag började rota i jorden och upptäcka alla rötter.

8 kommentarer :

 1. Wow, vad långt tomaterna redan har kommit! Hos oss har pumporna kommit längst.

  SvaraRadera
 2. Det blir så när man övervintar tomater och sticklingsförökar dem. Man tjänar 1.5 månad på att göra det och första skörden inomhus kommer redan i början av maj. Hos oss är tomaterna den första grönsak vi skördar :)

  SvaraRadera
 3. Jaha, det kanske man skulle prova då? :) Alla mina tomater dog i slutet av hösten, men kanske var det för att de blev kvar ute för länge.

  SvaraRadera
 4. Är det röd malaberspenat du har? Mina som av en tillfällighet gror i en blomkruka är helgröna. Troligen har bären av min förra planta rasat ner i krukan och de har legat så fint över vinter, men nu när vårsolen värmer ploppar det upp mängder av malaberspenat.

  SvaraRadera
 5. Var får man tag i Gymnostemma, pentaphyllum? Jag är på jakt efter denna växt.

  SvaraRadera
 6. Japp det är röd malarbarspenat, fröna är väldigt färgrika. Mian jag frångade Margareta som jag fick Gymnostemman av förra året så här svarar hon : Köpte min på Sävar Plant men där verkar den inte finnas i år. Blomsterlandet nämnde växten, men det framgick inte om den finns nu eller tidigare...

  Det blir väl till att googla för dem som vill jaga...

  Margareta

  SvaraRadera
 7. Om din Gymnostemma blir oregerligt stor frampå säsongen så köper jag gärna en stickling av dig! :-)

  SvaraRadera
 8. Sådana förfrågningarkommer lite då och då och det borde gå att ordna, ska dela på en av mina två och se vad jag kan åstakomma. Jag hör av mig :)

  SvaraRadera