Ingredienser
½ kg mjölig potatis
1, 5- 2 dl durumvete, viktigt är att degen inte blir för kletig, ta mer durummjöl i så fall tills den blivit fastare.
½ dl vetemjöl special
1 äggula
1 tsk salt
1 bit mozzarellaost
Gör så här: Koka potatisen och låt den svalna. Pressa den i en potatispress eller riv den fint. Blanda i en skål: potatisen, mjölet, ägget och salt och arbeta ihop till en fast deg. Gör fingertjocka rullar. Skär dessa i 3-4 cm långa bitar och platta ut dem. Lägg därefter i en bit mozzarella och vik in den så det blir en tät bulle och platta till den något. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i gnocchin och vänta tills de flyter upp. Då är de klara att tas upp. Det lättaste är att koka dem i omgångar. Man kan äta dem kokta, men vi brukar steka dem efter kokningen innan servering. Stek dem i hälften smör och hälften rapsolja så att de får en gyllenbrun yta.
Anda fyllningsalternativ: Pesto, västerbottenost, riccotta och spenat.
Tack för det receptet! Toppen i mellandagarna. God fortsättning.
SvaraRaderaTack :) God fortsättning
SvaraRadera