söndag 30 december 2012

Krashad potatis/ crash-hot potatoes


Det här är så enkelt och så gott. En rätt som verkligen förtydligar begreppet "Less is more" På bilden är det nykokta Apache-potatisar som svalnat och tryckts ut på en oljad plåt. Ovanpå har jag penslat potatisarna med vitlökssmör och kryddat hälften av potatisarna med vinterkyndel och salt och hälften med ett rökt paprikapulver och salt. Därefter ska de gratineras i ugnen och få fin färg. Ett perfekt tillbehör till en vegobiff eller liknande!

Ingredienser:
kokta potatisar
rapsolja
salt

För smaksättning tex:
kryddsmör
färska hackade örter
riven lagrad ost


Gör så här: koka potatisrna och låt dem svalna lite. Tryck därefter ut dem på en oljad plåt, krydda med salt och det du tycker är gott och stoppa in i ugnen på 225 grader och baka dem i 25 min eller tills de har fått färg och är frasiga.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar