Tidigare iår så gjorde jag några liter äppelcidervinäger efter ett recept jag fann i ett nummer av "Gård&Torp. Den här gången ville jag testa att göra äppelcidervinäger på äppelmust i hopp om att få till en kraftigare äppelcidervinäger. Den 5/11 så tappade jag upp ett par liter nypressad äppelmust på melonäpplen i en glasburk. Jag tillsatte också ett par matskedar vitt socker för säkerhetsskull. Meningen var att den skulle börja spontanjäsa efter ett par dygn, men den ville inte komma igång. Dag 4 så tillsatte jag ett par matskedar vildjäst som jag haft stående i kylskåpet ett par veckor. De är samma vildjäst som jag använt till att baka vildjästbrödet. Idag 27/11 är aktiviteten låg och jag ska strax tappa om den så att jag blir av med bottensatsen och tillsätta en vinägermamma som stått och väntat i kylen. Man kan säga att grunden jag nu utgår ifrån är en spontanjäst cidergrund som förhoppningsvis ska utvecklas till en vinäger genom vinägermamman.
tisdag 27 november 2012
Äppelcidervinäger "göra själv" på äppelmust
Tidigare iår så gjorde jag några liter äppelcidervinäger efter ett recept jag fann i ett nummer av "Gård&Torp. Den här gången ville jag testa att göra äppelcidervinäger på äppelmust i hopp om att få till en kraftigare äppelcidervinäger. Den 5/11 så tappade jag upp ett par liter nypressad äppelmust på melonäpplen i en glasburk. Jag tillsatte också ett par matskedar vitt socker för säkerhetsskull. Meningen var att den skulle börja spontanjäsa efter ett par dygn, men den ville inte komma igång. Dag 4 så tillsatte jag ett par matskedar vildjäst som jag haft stående i kylskåpet ett par veckor. De är samma vildjäst som jag använt till att baka vildjästbrödet. Idag 27/11 är aktiviteten låg och jag ska strax tappa om den så att jag blir av med bottensatsen och tillsätta en vinägermamma som stått och väntat i kylen. Man kan säga att grunden jag nu utgår ifrån är en spontanjäst cidergrund som förhoppningsvis ska utvecklas till en vinäger genom vinägermamman.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar