ev. 150 g skalade räkor
1 gul lök
1 stor färsk fänkål
1 vitlöksklyfta
1/2 liter grönsaksbuljong
2 dl vitt vin (alternativt citronvatten)
2-3 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 pkt saffran eller fisk masala
svartpeppar
Örtkryddor så som timjan, basilika
Gör så här: Strimla löken och fänkålen tunnt fräs den tillsammans med vitlöken i smör eller
olivolja i en stor kastrull. Tillsätt salt, kryddor, buljong, vin, grädde och crème fraiche och låt
sjuda ca 10 minuter. Lägg i fisken, koka upp och sjud 5 minuter- låt inte fisken koka sönder.
Tag kastrullen från värmen och lägg i räkorna. Låt soppan dra ett par minuter.
Ååå, vad gott det ser ut och låter. Detta ska bli vår nästa fiskmiddag/mormor
SvaraRadera