söndag 6 maj 2012

Fisksoppa med fänkål





Ingredienser
800 g fisk, gärna olika sorter tex torsk, lax

ev. 150 g skalade räkor

1 gul lök 

1 stor färsk fänkål

1 vitlöksklyfta

1/2 liter grönsaksbuljong
2 dl vitt vin (alternativt citronvatten)

2-3 dl grädde

1 dl crème fraiche 
1 pkt saffran eller fisk masala 

svartpeppar

Örtkryddor så som timjan, basilika


Gör så här: Strimla löken och fänkålen tunnt fräs den tillsammans med vitlöken i smör eller olivolja i en stor kastrull. Tillsätt salt, kryddor, buljong, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter. Lägg i fisken, koka upp och sjud 5 minuter- låt inte fisken koka sönder. Tag kastrullen från värmen och lägg i räkorna. Låt soppan dra ett par minuter.


1 kommentar :

  1. Ååå, vad gott det ser ut och låter. Detta ska bli vår nästa fiskmiddag/mormor

    SvaraRadera