fredag 23 mars 2012

Potatis- och morotssoppa


Alla soppor blir inte så avancerade. Vi har blivit duktiga på att få ihop soppor på det vi har. Denna enkla soppa toppades med Methilöv, vilket är en vanlig krydda i Indien. Methilöv är det samma som bladen från Bockhornsklöver och hittas i särskilda kryddbutiker eller hälsokostbutiker. Då vi tycker om att laga Ajurvedisk mat finns denna krydda på vår hylla. Som alternativ kan lagerblad användas, timjan, oregano eller någon annan torkad ört. Eller varför inte blanda olika torkade örter?

Ingredienser till 2-3 port
2 morötter
4 potatisar
1 gul lök
1 l Vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
Methilöv eller annan torkad ört

Gör så här: Skala och skiva potatis, morot och lök. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten. Lägg i buljongtärningen och låt koka tills potatisen och moroten är mjuk. Ta av kastrullen och mixa soppan slät. Tillsätt grädde, salt efter behag och smulad örtkrydda. Låt koka upp. Servera med bröd.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar