lördag 2 december 2017

Sallaten Jericho i december

Förlåt min bedrövliga handstil. Sådd = 12/7, utplanterad den 3/8.
Sallat är en av våra favoritgrödor att serieodla. Det är få eller inga sallater som klarar av att vara spänstiga och saftiga i över ett halvår. Lösningen är att alltid så nya frön ( via kylskåpet mitt i sommaren) så att vi kan sätta ut nya fina plantor. Då kan vi njuta av egenodlad krispig sallat från maj till november. Kika på vårt inlägg om serieodling här.


Nu orkade den inte mer. Jericho gick in i december som en slagen sallat, den klarade inte likt Bronze arrowhead att stolt och obemärkt leverera sina välsmakande blad till första advent. Men i rimlighetens namn! Det kan man väl inte heller kräva av en Israelisk sallat, att den ska klara flera dagars omväxlande väder med lägsta temperatur som - 5,6. Vi är riktigt nöjda med att den orkade med så länge som den gjorde. Om tre månader ska vi vinterså den


Visst blir man lite ledsen när en av ens favoritsallater skördas av kylan innan man själv hinner njuta av den. Men vi har faktiskt plockar i två månader och bara det är väl gott nog. Vi har varit så nöjda med att ha färsk egen odlad sallat ända fram till november. Klicka här så kommer du till inlägget om våra favoritsallater, Jericho är en av dessa.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar