tag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post4428598311861318485..comments2023-10-30T09:27:41.369+01:00Comments on Farbror Grön: FläderchampagneUnknownnoreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post-4362910159331065362019-06-30T07:18:00.307+02:002019-06-30T07:18:00.307+02:00Länge sen inlägget skrevs men jag undrar ändå 😊 S...Länge sen inlägget skrevs men jag undrar ändå 😊 Ska locket vara på eller av när det står de första dygnet/dygnen i rumstemperatur? anna ellen k.https://www.blogger.com/profile/07797132475018030866noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post-76757138436891527962018-06-12T15:42:53.098+02:002018-06-12T15:42:53.098+02:00Sköljde du blommorna innan? Det ska man inte, då r...Sköljde du blommorna innan? Det ska man inte, då riskerar man att skölja bort de naturligt förekommande mikroorganismer som behövs. <br />Likaså är det viktigt att använda ekologisk citron och tvätta den noga annars kan besprutningen hämma processen. <br />Äppelcidervinägern ska vara opastöriserad och gärna ofiltrerad. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post-5077001559658122182018-06-11T15:07:58.654+02:002018-06-11T15:07:58.654+02:00Min fläderchampagne vill inte komma igång o jäsa. ...Min fläderchampagne vill inte komma igång o jäsa. Vad gör jag för fel?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post-65602780053231050782017-07-12T22:52:57.927+02:002017-07-12T22:52:57.927+02:00Min champagne har tjocknat. Vad har hänt?Min champagne har tjocknat. Vad har hänt?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16661589703396686074noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post-45245896422811784732015-07-24T13:50:19.255+02:002015-07-24T13:50:19.255+02:00Gjort denna dricka på rosa fläderblommor, blev myc...Gjort denna dricka på rosa fläderblommor, blev mycket god och väldigt vacker. Den har bara stått på flaska i en vecka ännu , men är såå god ! Undrar hur stark den är. ska försöka mäta med en alkomätare för vin . MayaLisahttps://www.blogger.com/profile/17365109299512525627noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post-76590731055199446342015-07-24T13:50:13.859+02:002015-07-24T13:50:13.859+02:00Hur gick det med bubblet när du tillsatte atamon?Hur gick det med bubblet när du tillsatte atamon?MayaLisahttps://www.blogger.com/profile/17365109299512525627noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post-814290022374435062015-07-24T13:49:42.235+02:002015-07-24T13:49:42.235+02:00Hur gick det med bubblet när du tillsatte atamon?Hur gick det med bubblet när du tillsatte atamon?MayaLisahttps://www.blogger.com/profile/17365109299512525627noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post-15869519195839369842015-07-24T13:49:12.775+02:002015-07-24T13:49:12.775+02:00Gjort denna dricka på rosa fläderblommor, blev myc...Gjort denna dricka på rosa fläderblommor, blev mycket god och väldigt vacker. Den har bara stått på flaska i en vecka ännu , men är såå god ! Undrar hur stark den är. ska försöka mäta med en alkomätare för vin . MayaLisahttps://www.blogger.com/profile/17365109299512525627noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post-77945612996914040592014-06-06T10:48:16.473+02:002014-06-06T10:48:16.473+02:00Jag gjorde förra året och det blev hur bra som hel...Jag gjorde förra året och det blev hur bra som helst. Jag tillsatte atamon eftersom jag ville ha kvar drycken länge - drack den sista flaskan för några veckor sedan och då var champagnen riktigt torr.<br /><br />//LindaLINDAhttps://www.blogger.com/profile/17651372829349470358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post-74882283386724581042014-06-05T09:33:00.724+02:002014-06-05T09:33:00.724+02:00Åh! Ut å leta efter fläder snart alltså! :-) Och s...Åh! Ut å leta efter fläder snart alltså! :-) Och senare i sommar experimentera med älgörtKattelinenhttps://www.blogger.com/profile/01025798516401006519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post-28147573671037362612013-08-18T11:07:37.494+02:002013-08-18T11:07:37.494+02:00Tack,ska berätta hur det går.Går det åt pipan får ...Tack,ska berätta hur det går.Går det åt pipan får jag försöka igen. Har fläder i frysen och ska nästa gång använda ekologiska citroner.//Vänligen GittAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post-5713132707807111562013-08-18T10:01:55.635+02:002013-08-18T10:01:55.635+02:00Medans det bubblar. Om du får igång bubblingen med...Medans det bubblar. Om du får igång bubblingen med hjälp av vildjästen så låt den jäsa ett par dagar i förslagsvis en damejang. Tappa den därefter på flaskor. Men var försiktig, jag vet inte hur mycket bubblor tillsatt vildjäst kan skapa. Så lyft på locket då och då på en av flaskorna så du får en uppfattning vilket tryck det skapar. För högt tryck i glasflaskor är inte så kul, de kan explodera. Ja de ekologiska citronerna är jätteviktiga. Lycka till så hörs vi :)<br />Farbror Grönhttps://www.blogger.com/profile/03768291429602577960noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post-38049296193785720982013-08-17T17:48:31.574+02:002013-08-17T17:48:31.574+02:00Tack Farbror Grön för vildjäst tipset, har precis ...Tack Farbror Grön för vildjäst tipset, har precis blandat till röran.8 liter är min sats på. Jag använde inte ekologiska citroner, visste inte det var viktigt. Jag skrubbade citronerna noga med potatis "skrubbarvantar" om nu det kan hjälpa till att få bort hemska besprutningsmedel i solländerna där citronerna får växa upp. Hade hoppats på att bubblorna skulle infinna sig helt av sig själv i flaskorna bara dom fick stå kallt ett tag men ICKE.<br />Undrar lite om jag ska hälla upp på flaskor när det bubblar eller när det har jäst ut? Ja vill säga om jag får det att jäsa på nytt. Ja jag ska lugna ner mig ser att du skriver att vägledning följer:) Vänligen GittAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post-55189846758518933592013-08-03T00:05:35.374+02:002013-08-03T00:05:35.374+02:00Vi återkommer om detta lite mer ingående i slutet ...Vi återkommer om detta lite mer ingående i slutet av nästa vecka, jag tror du kan få igång det igen. Om du letar upp hur vi gjort vildjäst, sök på vår blogg "vildjäst" Sätt en sådan sats sedan har du en spontan jästkultur som kan få igång det igen. Hur många liter har du? Var du noga med att använda ekologiska citroner?<br /><br />Som sagt när du fått igång din vildjäst så skriv här igen så ska vi vägleda dig till ett nytt försök. :)Farbror Grönhttps://www.blogger.com/profile/03768291429602577960noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post-23260791639205970862013-08-02T21:51:02.449+02:002013-08-02T21:51:02.449+02:00Min champagne fick inga bubblor när den jäst färdi...Min champagne fick inga bubblor när den jäst färdigt. Läste i ett inlägg att man inte skulle stänga flaskorna innan bubblorna slutade. Vad blev fel?<br />Använde hink och den fick stå ute i värmen. Kan man göra så att drycken jäser om? Tråkigt att det bara blev flädersaft.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post-22987834549700549882013-07-20T21:08:45.123+02:002013-07-20T21:08:45.123+02:00Ja jag tycker att det blev det. Jag tycker att pic...Ja jag tycker att det blev det. Jag tycker att pickipickireceptet är aningens syrligare och att det andra är lite sötare. Personligen föredrar jag det lite syrligare då det ger en större smak. Så jag har satt två pickipickisatser till varav en som jag kryddat med färska blåbär. Pickipickireceptet är lite enklare då man inte har drycken ute i solen. Båda recepten ger en fantastisk härlig mousserande dryck som är super god. Enligt kokaihop så håller den ett år i kylen så jag bestämde mig ganska snart att det måste bli flera satser. Jag hittade 30 blomklasar kvar i toppen på en fläderbuske och nu är det snart dags att sila av. Genom att låta det jäsa lite längre så tror jag att jag kan få till en aningen torrare dryck fast utan att mista bubblandet. Det blir fler inlägg om fläderchampagne med andra ord.Farbror Grönhttps://www.blogger.com/profile/03768291429602577960noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1719257330069448761.post-26838589902588190052013-07-17T12:15:28.224+02:002013-07-17T12:15:28.224+02:00Men hur blev det då? Blev det någon skillnad i sma...Men hur blev det då? Blev det någon skillnad i smak osv? Jag blev ju jättenyfiken!<br /><br />Tack för en fin blogg! Hittade nyss hit och kände mig som hemma direkt :).<br /><br />Hälsningar MalinMalin - I min trädgårdhttps://www.blogger.com/profile/14448629089839559912noreply@blogger.com