Redan innan vi bestämde oss för att viga ett avsnitt åt jorden skrattade vi till och sa att det här, det kommer vi att komma till igen och igen och igen. För om det är något Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård och jag kan prata extra länge om så är det just om jorden.
Vi är båda extremt nyfikna på olika jordar och begreppet jord inrymmer för oss så otroligt mycket. I kortavsnittet om jord hinner vi ändå prata en hel del om jord och jag är ganska säker på att du kommer att lära dig minst ett par nya saker. Klicka gärna HÄR för att komma till inlägget om min jordhistoria som sträcker sig över en ganska lång tidsrymd men först kanske du ska lyssna, det kommer definitivt ge dig en bredare bild.
Hjälp oss gärna att sprida vår podcast till andra odlingsintresserade. Vi lägger kontinuerligt ut våra avsnitt här på tvaodlareemellan.se, men du hittar oss också på iTunes, Acast och Soundcloud. Vi har också en facebooksida där du kan följa oss. Är du som företagare intresserad av att sponsra avsnitt här av dit till mig johannes@farbrorgron.se.
I den här dubbla pallkragen på takfarmen med egenkomponerad jord från Rölunda gård där vi använt biokol som bas skördade vi 8 kg rotselleri. Att odla på takfarmen har varit ganska omskakande för mig på flera plan. Inte bara för att det är ett fantastiskt ställe att producera mat på utan för att platsen fått mig att vidga mina tankar kring vad som kännetecknar en bra jord. Klicka gärna HÄR för att komma till inlägget där vi pratar om flera olika slags jordar vi odlar i och hur man skapar en bra jord för pallkragar.
/Johannes
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar