Ingredienser
400 gram kokta kidneybönor eller svarta bönor. Det går även att använda bönor direkt från burk utan kokning.
1 dl havregryn
1-2 tsk vaniljpulver
4 msk kakao
3 msk neutral olja
1,5 dl råsocker eller steviaströ
4 msk grädde
4-6 katrinplommon (kan uteslutas)
2 ägg
75 g smält smör ( kan uteslutas för en torrare kaka)
En nypa salt
0,5 dl kokosflingor till formen.
Gör så här: Sätt ugnen på ca180 grader. Blanda alla ingredienser utom kokosflingorna i en skål och stavmixa till en jämn smet. Smörj en ugnsform med smör och skaka på kokosflingorna så att de fastnar överallt på formen och häll i smeten. Grädda i ca 20-25 min i mitten av ugnen. låt kakan svalna innan ni skär i den. Kladdkakan blir bäst om den förvaras i kylen och håller i 3-5 dagar.
Ska provas, även här blir man sötsugen ibland....Och svärdottern är glutenallergiker så kan jag bjuda henne också./Ha en bra vecka !Monica
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera