onsdag 6 januari 2016

Scones med honung- och kanelsmör

En snabb och matig frukost som väcker sjusovare med sina väldofter.


Ingredienser Scones
6 dl vetemjöl
2,2 dl mjölk
2-3 msk pumpafrön
2-3 msk solrosfrön
75 g dl smör
0,75 tsk salt
3 tsk bakpulver
1 dl finriven prästost

Ingredienser kanelsmör
50 g smör
1-2 msk honung
1-2 tsk kanel

Gör så här: Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Klicka därefter i smöret i små bitar och knåda ihop det till en deg. Häll i den rivna osten och mjölk och arbeta ihop degen så att den blir smidig. Tillsätt pumpafrön och solroskärnor och jobba in dem i degen. Dela degen i två delar och tryck ut dem till 10 cm stora cirklar. Skär några tvärsnitt över ytan ca 0,5 cm djupa och pudra lite mjöl ovanpå. Grädda dem i mitten av ugnen på 250 grader i mellan 10- 15 minuter. Blanda ihop smör, honung och kanel och låt det stå i kylskåpet tills det stelnar.

4 kommentarer:

  1. Vilken härlig morgon med scones...det receptet ska provas på maken som alltid har honung på mackan.

    SvaraRadera
  2. thanks for this i like your recipes cdi brt

    SvaraRadera
  3. Mm dom såg riktigt smarriga ut! Måste testas nåt tag =)

    SvaraRadera