torsdag 17 december 2015

Egen glögg på äppeljuice och granatäppeljuice



Glöggmys på första advent. Vi har gjort vår egen glögg på Kung Markattas granatäppeljuice och äppeljuice. Det här blir en kryddig och ganska torr alkoholfriglögg som kan njutas av hela familjen. Vill man ha den sötare så går det bra att eftersöta den med honung eller kokossocker.

Ingredienser
400 ml granatäppeljuice
200 ml äppeljuice
10 kryddnejlikor
1 dl russin ( ger en lagom sötma tycker vi)
1 kanelstång
1-2 tsk kardemummafrön eller hela kapslar
1 pomeransskal

Gör så här: Blanda alla ingredienser och koka upp glöggen. Ta av kastrullen från plattan och låt stå i 10-30 min. Koka upp igen, sila av och njut.

Tips!
Man kan också byta ut granatäppeljuicen mot äppejuice eller varför inte använda äppelmust. Följ receptet i övrigt.

2 kommentarer: