Mer klassiskt än så här kan det väl knappast bli och samtidigt vegetariskt. Gourmetkorven från Anamma är lakto-ovo-vegetarisk och har en angenäm smak av klassiska korvkryddor, lagerblad och kryddpeppar. Tillsammans med rotmoset gifter sig korven till 100 %. Här serverar vi den tillsammans med ugnsbakad lök med timjan och muscavadosocker och skånsk senap.
Ingredienser
rotmos:
2
medelstora morötter
500 g kålrot
4-5 potatisar av mjölig
sort
15
svartpepparkorn
En klick smör
Salt efter tycke och
smak
Gör så
här:Skala
morötterna och kålroten och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och
täck dem nästan med vatten. Låt det koka upp och låt det småkoka med lock i 20-30min. Lägg därdefter den skalade och tärnade potatisen och låt det koka tills
allt är mjukt, ca 15-20 min. Häll därefter av spadet men spara det. Mosa de
avrunna rotfrukterna med en potatisstamp eller elvisp. Spä med spadet till lagom
konstistens, krydda med salt.
Ingredienser
ugnsbakad lök med timjan:
4 medelstora gula lökar delade
i 4 bitar vardera
1msk
muscavadosocker
1 tsk timjan
1/2 - 1 tsk salt
2-3 dl grädde
Smör att smörja formen
med
Gör så här: Smörj en ugnsfast form och placera alla
lökklyftor med den spetsigaste delen uppåt. Häll på grädden, strö över salt,
timjan och muscavadosocker. Grädda i ugnen på 225 grader i mitten tills löken
blivit mjuk och fått färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar