måndag 29 oktober 2012

Vinbärskakor i långpanna


Denna kaka är ett återkommande inslag på våra kalas i vår släkt. Denna härligt sega skapelse är fantastiskt god. De syrliga bären gör att det söta balanseras en aning.

Ingredienser:
250 g smör
3 ägg
5 dl socker
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
200 g frusna bär, i detta fall vinbär
2 msk florsocker

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Blanda ner socker och ett ägg i taget i kastrullen. Tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker och rör tills smeten är jämn och fin. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten. Strö över bären och sätt in i ugnen i ca 35-40 min. Låt kakan svalna och strö över florsocker innan servering. 


http://www.adlibris.com/se/bok/alla-fingrar-grona-9789198044881

4 kommentarer:

  1. Detta är den absolut godaste kakan jag ätit! Tack för ett topprecept!

    SvaraRadera
  2. Är receptet för en ugnsplåt?

    SvaraRadera
  3. Det finns olika storlekar på långpanna, vilken storlek gäller det här?

    SvaraRadera
  4. Jättegod! Den här är sönernas nya favorit. <3

    SvaraRadera