torsdag 20 juli 2017

7 gröna recept med gurka


Morot- och gruksallad med asiatiska smaker

Denna sallad brukar serveras som förrätt på vår favoritrestaurang när det gäller asiatisk mat. Salladen blev snabbt barnens favorit och vi frågade en gång om innehållet. Med tiden har vi skapat vår egen variant så vi kan njuta av den även hemma. Extra lyxig blir den såklart med hemodlade grönsaker och egengjord äppelcidervinäger.

Läs hela receptet



Tzatziki

Vissa röror kan man bara inte få nog av. Som tzatziki. Det spelar ingen roll hur mycket vi gör, det blir ändå inget över. Röran passar extra bra till grillad mat och nybakat Levain.

Läs hela receptet



Inlagd Västeråsgurka

I våra odlingar förekommer alltid ett gäng gurkplantor som ger oss färsk gurka under senare delen av sommaren. För att kunna njuta även vintertid brukar vi lägga in gurkan. Barnen älskar det här receptet och har gurkan till nästan allt.

Läs hela receptet


Smörgåstårta med smaker från medelhavet

Det är inte helt lätt att få till en vegetarisk smörgåstårta. Gillar du medelhavssmaker så kanske den här kan passa? Rödlöksmarmeladen ger det där lilla extra som gör att man verkligen inte kan sluta äta.

Läs hela receptet



Syrade gurkor

Efter flera misslyckade försök på egen hand att syra gurkor fick jag tillslut ta hjälp av min polskfödda vän Magdalena Mcweld. Tillsammans har vi utformat detta underbara recept.

Läs hela receptet


Potatissallad med örter och kapris

Varje sommar brukar jag göra minst en omgång av denna potatissallad. Första gången jag åt den var en midsommarafton vid kusten strax söder om Göteborg. Salladen blir som allra bäst om man gör den några timmar innan den ska ätas eller helst dagen innan.

Läs hela receptet




Vegetariska wraps med avocado och sesamtofu

Perfekt mat att ta med på utflykten. Ett lite mer nyttigt alternativ än att bara äta korv med bröd. De här wrapsen är milda men med många härliga smaker och konsistenser. Rödlök ihop med en krämig avokado, gräddfilsås, krispiga sesamfrön och söta körsbärstomater.

Läs hela receptet

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar