lördag 8 augusti 2015

Stadsodlarpizza




Det är en härlig känsla att kunna baka en egen pizza, ännu härligare om fyllningen dessutom består av egenodlade grönsaker. Ingen vegetarisk köpepizza i världen kan nog slå detta.


Ingredienser

Tomatsås
1 pkt krossade tomater
1 pkt passerade tomater
½ gul lök
olivolja
½ tsk socker
salt och peppar
torkade örtkryddor (basilika, oregano)

Deg
50g jäst
2 tsk socker
1 tsk salt
½ dl olivolja
3 dl vatten
7-9 dl vetemjöl special

Fyllning
Mozarella
zucchini - frästa i olja
bondbönor - frästa i olja
Gul lök
Färska tomater
chili
örtkryddor

Gör så här: Hacka löken och fräs den lätt i olja i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och häll i de krossade och passerade tomaterna. Häll i socker, salt och peppar. Låt småkoka länge. Häll i torkade örtkryddor mot slutet.

Smula jästen och värm vattnet till fingervarm temperatur. Häll vattnet över jästen och rör om till all jäst har löst sig. Strö över socker och salt och häll i olivoljan. Häll i mjölet och arbeta tills degen är fast och fin. Låt jäsa minst 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.

Dela degen i fyra delar och kavla ut till cirklar eller ovaler. Lägg de på plåtar utan bakplåtspapper. Bred ut tomatsås. Fördela fyllningen och strö över torkade eller färska örtkryddor. Grädda i övre delen av ugnen tills pizzan fått fin färg.

http://www.adlibris.com/se/bok/alla-fingrar-grona-9789198044881

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar