tisdag 30 juni 2015

Pannacotta med blåbär eller lingon

En härligt krämig efterätt smaksatt med blåbärs eller lingonpulver. Byter du ut sockret mot steviaströ hamnar den dessutom i kategorin LCHF efterätter.

Ingredienser
5 dl vispgrädde
2,5 msk blåbärspulver eller 2,5 msk lingonpulver.
0,5 dl socker
2-3 gelatinblad. 2 för en lösare och 3 för en fastare pannacotta
1-2 tsk vaniljpulver
1 tsk vaniljsocker ( kan bytas mot en extra tsk vaniljpulver)
Gelatinblad
Rivet skal från en halv citron och en tsk citronsaft.

Gör så här: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Koka upp grädden, krama ur gelatinbladen och vispa ner dem och samtliga ingredienser i grädden. Låt stå i 5 min och vispa runt en omgång till så att allt blandar sig. Häll upp i portionsglas, ställ dem svalt och toppa med lite torkat bärpulver. Efter ca 2 h i kylen är de klara att avnjutas. Kan med fördel göras degen innan de ska ätas.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar