tisdag 13 januari 2015

Mhamara / Libanesisk paprikaröra

En underbar röra att användbar till många maträtter. Vi gjorde den som en smakrik dressing till grillade vegoburgare. Originalet görs med valnötter men vi ville ha en mildare röra baserad på mandlar.


Ingredienser
2 burkar grillad paprika
1,5 dl skållade mandlar
salt och ev lite olja

Gör så är: Skålla mandlarna och pilla bort skalen. Häll ur all olja ur  paprikaburkarna. Blanda paprikor och mandel och en skvätt salt i en skål och bearbeta blandingen med en stavmixer till lagom konsistens. Spä röran eventuellt med lite paprikaolja. Oljan som paprikorna låg i kan med fördel sparas och användas som krydda. Håll upp på liten flaska och använd till tomatsåser och dippsåser eller stek lök i den, underbart gott!

1 kommentar :

  1. Äntligen någon mer än jag som gillar Mhamara =) När jag köpte den på burk ingick det granatäpple också. Kanske en smart grej att tillsätta =)

    SvaraRadera