lördag 30 november 2013

Tempeh med quinoa, Bhut Jolokia och zucchini

Det här är en maträtt där tempehn är gjord på ekologiska sojabönor, fairtrade quinoan kommer från Kung Markatta, costata romanesco zucchini från stadsodlingen och en gräddfilssås kryddad med Farbror Gröns örtsalt och Bhut Jolokiasås tillverkade på chilis från Takfarmen. Närodlat, Stadsodlat, Härodlat, Ekologiskt odlat och naturligt. Fantastiskt gott!

Ett varningens ord om chilin Bhut Jolokia med över en miljon scoville enheter. Trots att den är så stark så är den beroendeframkallande. Börjar du odla den så kommer du inte kunna sluta ;).

Här är receptet på att göra Tempeh. Det är kanske lite omständigt första gången men väl värt att testa. Underbart gott och går bra att frysa in: http://farbrorgron.blogspot.se/2012/09/tempeh.html

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar