onsdag 6 november 2013

Syrning och vinägertillverkning

Så här ser det ut hos oss från september till i början av december. Någon burk försvinner några nya placeras ut. Det är en ständig rotation på burkar med olika innehåll på vårt stora linneskåp i köket. Från vänster är det torkade tomater i örter och olja, två sorters chilisyrningar, Bhut Jolokia samt en mix av Habanero Lemon, Rocoto och Mini Bonnet och en spontanjäsning av äpple som om några månader ska bli till en frisk och syrlig äppelcidervinäger. Äppelsorten är Cox Pomona.

Här är några länkar till recept på äppelcidervinäger och syrning av chili:

Det viktigaste när man ska göra sin egen äppelcidervinäger är att skapa eller få en vinägermamma som kan äta upp alkoholen och producera ättikssprit: http://farbrorgron.blogspot.se/2013/02/vinagermamma-appelcidervinagertillverkn.html

Men dessförinnan måste du göra en jäst äppeldryck

Att göra äppelcidervinäger metod 1 : http://farbrorgron.blogspot.se/2012/09/appelcidervinager-gora-sjalv.html

Äppelcidervinäger metod 2 : http://farbrorgron.blogspot.se/2012/11/appelcidervinager-gora-sjalv-pa.html

Äppelcidervinäger metod 2 del 2: http://farbrorgron.blogspot.se/2012/12/appelcider-vinager-gora-sjalv-pa-must.html

Att göra vildjäst: http://farbrorgron.blogspot.se/2012/11/att-gora-vildjast.html

Syra chili basrecept: http://farbrorgron.blogspot.se/2013/09/syra-chili-blandburk.html

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar