tisdag 9 april 2013

Grön pestosallad med linser, avokado och ärtskott


På barnen begäran valde vi denna rätt från Gröna kassen, som rätt nummer 2 i vårt lilla mattest. Vi fick känslan av vår och började tänka på kommande picnickar och utflykter. En perfekt sallad att njuta av i vårsolen. Barnen uttryckt något negativt om färgen på pastan, vilket får oss att förstå att vi behöver äta mer fullkornspasta här hemma så våra barn blir vana vid det. Den peston som vi fick med var kanske lite tam i smaken, men överlag var detta en mycket god sallad. Sammanlagt betyg för denna rätt är 4 av 5.

Ingredienser för 4 port
1 frp Pasta sedani
1 burk grön pesto
1 burk gröna linser
2 st avokado
1 st fpk med ärtskott

Vinägrett
2 msk olja
½ msk vinäger
1 tsk örtsalt
2 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ingredienserna till vinägretten. Skölj linserna och vänd ner de i vinägretten. Skala och skär avokadon i bitar. Blanda pasta, avokado, hackade ärtskott och vinägretten i en stor skål.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar