torsdag 18 april 2013

Agadashi tofu

Det här är en av mina absoluta tofufavoriter. Kombinationen av varm frasig och len tofu, den salta såsen, lökens umami och rättikans friska rädissmak är oslagbar.
Ingredienser
1block tofu 400g, Kung markattas tycker jag funkar bäst, finns i kyldisken och är väldigt fast och fin.
2-5 msk potatismjöl
1dl vatten
0,5- 2 tsk god grönsaksbuljong
1/2 dl japansk soja
2 tsk japansk risvinäger
Ev en skvätt socker
5 cm rättika
1-2 salladslökar
0,5-1l rapsolja att frittera i
Gör så här: Blanda vatten, buljong, risvinäger, soja, grönsaksbuljong, ev socker och låt det koka upp. Ta sedan av kastrullen från plattan, rör runt och sätt på ett lock och låt den stå. Häll i rapsoljan i en tjockbottnad kastrull och sätt på det högsta på plattan. Låt tofublocket rinna av och skär upp det i för dig lagom stora kuber. vänd kuberna i potatismjöl och lirka ner dem med en hålslev i den heta oljan. Frittera dem tills de fått lite färg. Ta upp dem sedan med hålslev och låt dem rinna av på ett hushållspapper. koka upp sojasåsen, skiva en salladsök tunt och riv 5cm rättika på det finaste på rivjärnet. Slå över sås på den ritterade tofun och strö över rättika och salladslök.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar