torsdag 28 mars 2013

Vegetarisk tacopaj




Tacos på fredag! Tänk att även vi som avstår från att äta kött, kan skapa en köttfärsliknande paj som smakar fantastiskt.


Ingredienser

Pajdeg
3 dl vetemjöl
150g smör
en nypa salt
2 msk vatten

Fyllning
1 påse vegetarisk färs från Anamma 325g
1 påse tacokrydda
1- 1,5 dl creme fraiche
Paprika och eller chilipulver
150g riven ost
Ca 1 dl vatten
1 liten gul lök
1/2 röd paprika
Salt
5-10 korn nymortlad svartpeppar
Några chilis för den som gillar det starka
rapsolja till stekning

Tillbehör
Gräddfil
Tacosås
Sallad
Nachochips


Gör så här: Arbeta ihop pajdegen och tryck ut den i en form ca 26 cm i diameter. Nagga pajbotten med en gaffel och ställ in den i kylen i 30- 60 min. Sätt därefter på ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalet i 10-15 min. Fräs under tiden finhackad lök, vitlök och paprika i olja tills den blir mjuk. Tillsätt därefter den vegetariska färsen, taco-kryddan, salt, peppar och ev chili och fräs 1-3 min under omrörning. Tillsätt sedan 1/2-1 dl vatten och låt det småputtra i ca 5 min. Fyll pajskalet med grönsaks- och färsblandningen och bre på 1- 1,5 dl crème fraiche ovanpå. Strö på osten och pudra pajen med paprika och/eller chilipulver.

1 kommentar :

  1. Ser gott ut, den ska jag prova på någon dag :) Trevlig blogg du har förresten, hittade hit när jag sökte på indiskt recept någon gång och har återkommit hit sen dess :)

    SvaraRadera