måndag 21 januari 2013

Tomatsås Italiensk "snabb"

 En enkel och snabb tomatsås som passar till pasta. En tomatsås som passar en vanlig dag mitt i småbarnsstressen, innan föräldrarmötet eller innan träningen.

Ingredienser:
1 pkt passerade tomater 400g
1 halv liten, medlestor lök
1 tsk grönsaksbuljong
1 mellanstor morot eller en bit  pumpa/ vintersquash eller zucchini i samma storlek
1 tsk torkade basilikablad
1 nypa örtsalt
1 skvätt tomatpurè


Gör så här: Finhacka pumpa och lök och fräs i olivolja tills de blivit mjuka. Tillsätt därefter purèn, de paserade tomaterna, buljongen, örtsaltet och tillsätt 1/2- 1 dl vatten Låt småputtra i 10-15min.

Tips: Vill du proteinberika såsen så går det utmärkt att använda olika slags fabrikat av vegetariska sojafärser eller tärnad fetaost, hallomui eller tofu. Har du en burk pesto i kylen så blir det gott med ett par teskedar. Röd pesto för mustighet och grön pesto för basilikasmak.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar