torsdag 27 december 2012

Mozzarellafylld gnocchi

På bilden serverar jag gnocchin med en tomatsås som stått och puttrat på spisen någon timme, med hemtorkad körsbärstomat och paprika och toppad med några bitar mozzarella. Titta också in på gnocchi med champinjoner i grädde.


Ingredienser
½ kg mjölig potatis
1, 5- 2 dl durumvete, viktigt är att degen inte blir för kletig, ta mer durummjöl i så fall tills den blivit fastare.
½ dl vetemjöl special
1 äggula
1 tsk salt
1 bit mozzarellaost

Gör så här: Koka potatisen och låt den svalna. Pressa den i en potatispress eller riv den fint. Blanda i en skål: potatisen, mjölet, ägget och salt och arbeta ihop till en fast deg. Gör fingertjocka rullar. Skär dessa i 3-4 cm långa bitar och platta ut dem. Lägg därefter i en bit mozzarella och vik in den så det blir en tät bulle och platta till den något. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i gnocchin och vänta tills de flyter upp. Då är de klara att tas upp. Det lättaste är att koka dem i omgångar. Man kan äta dem kokta, men vi brukar steka dem efter kokningen innan servering. Stek dem i hälften smör och hälften rapsolja så att de får en gyllenbrun yta.

Anda fyllningsalternativ: Pesto, västerbottenost, riccotta och spenat.




2 kommentarer :

  1. Tack för det receptet! Toppen i mellandagarna. God fortsättning.

    SvaraRadera