måndag 29 oktober 2012

Vinbärskakor i långpanna


Denna kaka är ett återkommande inslag på våra kalas i vår släkt. Denna härligt sega skapelse är fantastiskt god. De syrliga bären gör att det söta balanseras en aning.

Ingredienser:
250 g smör
3 ägg
5 dl socker
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
200 g frusna bär, i detta fall vinbär
2 msk florsocker

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Blanda ner socker och ett ägg i taget i kastrullen. Tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker och rör tills smeten är jämn och fin. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten. Strö över bären och sätt in i ugnen i ca 35-40 min. Låt kakan svalna och strö över florsocker innan servering. 


http://www.adlibris.com/se/bok/alla-fingrar-grona-9789198044881

1 kommentar :

  1. Detta är den absolut godaste kakan jag ätit! Tack för ett topprecept!

    SvaraRadera