fredag 22 juni 2012

Västerbottenpaj


Till sommarfesten blev vi tillfrågade att göra en vegetarisk paj. Den här Västerbottenpajen har vi gjort många gånger och alltid blir den lika uppskattad. Kanske är det för citronskalet i pajdegen som ger en viss syrlighet till helheten. Vi brukar äta pajen tillsammans med romsås och en sallad.

Ingredienser
Deg:
3 dl vetemjöl
125 gr smör
1 msk vatten
rivet skal av en citron

Fyllning:
3 ägg
3 dl gräddfil
150 gr riven västerbottenost
1/2 tsk salt
kryddmått vitpeppar

Gör så här: Blanda mjöl, smör, vatten och citronskal till en smidig deg. Låte den vila i kylskåpet i ca 30 minuter. Tryck ut degen i pajformen och förgrädda i ca 10-15 minuter i 200 grader. Ta ut formen.
Vispa äggen och tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 25-30 minuter. Servera pajen varm eller kall.







 
http://www.adlibris.com/se/bok/alla-fingrar-grona-9789198044881

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar