tisdag 1 maj 2012

Panerad quorn med ris, sås och sallad



I dag är det första maj. Runt om i landet samlas demonstranter med sina plakat. Vi är inte några av dem, men om vi skulle vara det kanske vi skulle skriva på våra plakat något om att äta mer vegetariskt, vi vill inte vara en del av köttindustrin eller tänk på vår miljö. Men istället är vi i vår trädgård och grejar. Flera runt omkring oss säger ofta att om de skulle sluta äta kött så skulle de sakna så mycket. Här har vi lagat en typiskt vanlig rätt, med ris, sås, "kött" och sallad. Men vårt kött är såklart quornfilé i detta fall. Bara för att vi slutat äta kött, så betyder det inte att vi inte kan äta typiska "kött"-rätter.


Ingredienser 4 personer
Basmatiris till 4 personer
1 paket quornfiléer
1 ägg
1 dl ströbröd
grillkrydda
salt
3 dl grädde
½ grönsaksbuljongtärning
2 tsk Bruschettakrydda (bla torkade örter, tomat, vitklök, salt)
soja



Gör så här: Koka riset. Tina de quornfiléerna ifall de är frysta. Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik. Häll ströbröd i en annan djup tallrik. Blandra ströbrödet med grillkrydda och salt. Vänd filéerna i ägget och sedan i ströbrödet. Stek de gyllenbruna i en panna. Häll grädden i en kastrull, tillsätt en halv buljongtärning, salt, en skvätt soja och Bruschettakryddan. I fall man inte har en sådan kryddblandning borde man kunna få liknande smak med smulad basilika, oregano, en klick tomatpuré eller finhackade soltorkade tomater och ev lite vitlök. Servera med en sallad!






2 kommentarer :