torsdag 12 april 2012

Canneloni med smak av riccota och spenat



Mycket av den svamp vi plockar på hösten torkar vi och blir till delikata rätter under året. Den här annars så traditionella cannelonirätten med spenat och riccota spetsas till med en svampsås och blir något extra. Vi har använt svart trumpetsvamp denna gång. Men när jag första gången åt denna rätt hos min kusin blev jag överförtjust och då serverades den med hela champinjoner från burk. Så egentligen spelar det ingen roll vilken matsvamp det är.

Ingredienser


1 paket färsk lasagnepasta à 200 g

Fyllning 
500 g fryst bladspenat
500 g riccotaost (2 askar)
1/2 dl riven parmesan
1 msk olivolja
salt och peppar
ev en pressad vitlök

Sås
ca 50 g torkad svamp, trattkantrell eller svart trumpetsvamp 
1 stor klick smör
3 dl grädde
1 msk soja
1 msk dijonsenap
1 tsk socker
3 msk torrt vitt vin
1 1/2 d l riven parmesan


Gör så här
1. Tina, krama ur och finhacka spenaten. Blanda med ricottaosten, parmesanen och
olivoljan. Krydda. Pressa i vitlöken om du så önskar.
2. Skär lasagnepastan i 6 bitar. Bre fyllningen jämnt över pastaplattorna. Rulla ihop. Lägg pastarullarna i en smord ugnsform.

3. Såsen: Lägg den torkade svampen i blöt i 10 minuter. Smält smöret i en panna. Lägg
i den urkramade svampen, grädden, sojan, senapen och sockret. Låt koka upp och sjuda
ett par minuter. Smaka till sist av med vin, salt och nymalen svartpeppar.
4. Häll såsen på pastan, strö över osten och gratinera pastan i ca 25 minuter i 225°C.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar